IPC Tehnopolis je na nedavno održanom Forumu plavog rasta predstavio dva nova projekta. „BioTourS“ ima za cilj uvođenje najboljih praksi u oblasti održivog turizma, očuvanje prirodnog nasleđa Jadransko-jonske regije, kao i uključivanje mladih u prekogranične turističke aktivnosti.

„BlueBioMed“ je strateški projekat koji promoviše transformaciju sektora plave ekonomije u mediteranskom području kroz inovacije.
Forum je organizovan od strane Privredne komore Crne Gore i Instituta za moderne tehnologije, a vođene su i panel diskusije na temu „Razvojne politike koje nudi ekonomija plavog rasta“.
Uz ova dva, Tehnopolis implementira i treći plavi projekat – „Blueair“ koji ima za cilj da ojača institucionalne kapacitete država i regiona Jadransko-jonske oblasti u definisanju zajedničkog pristupa sprovođenju politike pametne specijalizacije u oblasti plavog rasta na makroregionalnom nivou, a koga je prezentovala predstavnica Privredne komore Crne Gore.
Pored Privredne komore i Tehnopolisa, u okviru Foruma plavog rasta i panel diskusije “Razvojne prilike koje nudi ekonomija plavog rasta” svoje projekte u oblasti plave ekonomije predstavili su Institut za savremene tehnologije Crne Gore, Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore i Naučno-tehnološki park Crne Gore.