Luka Velašević najbolji je student Prirodno-matematičkog fakulteta za studijsku 2021/22. godinu. On je istakao da ova nagrada predstavlja dokaz njegovog akademskog uspjeha i produktivnosti, ali i potvrdu da biologija kao nauka ima mogućnosti za dalji razvoj i unapređenje.

Luka je otkrio šta planira u budućnosti i kojim pravcem će ići njegova karijera. „Planiram da postanem istraživač, ali i da naučim bolje da programiram, jer smatram da ću primjenom te vještine u svojoj karijeri doći do značajnih otkrića. Dalje, skoro sam stupio na poziciju člana žirija na Internacionalnoj Biološkoj Olimpijadi (IBO), i posvetiću se usavršavanju priprema naših srednjoškolaca za isto. Želim i trudiću se da, nekad u budućnosti, Crna Gora osvoji zlato na tom takmičenju i da bude njegov domaćin“, rekao je on.
Velašević navodi da je u početku bio sumnjičav prema kvalitetu nastave i znanja koje mu se pruža, ali je vremenom shvatio da se i pored ograničenja i nedostataka profesori trude da studentima prenesu teorijska znanja na što kvalitetniji način, ali i da im pruže mogućnost da se praktično usavršavaju putem različitih seminara ili vannastavnih aktivnosti.
Budućim generacijama PMF-a bih poručio je: „da ukoliko ulože dovoljno truda, studije na ovom fakultetu će se itekako isplatiti, jer prirodne nauke i programiranje su profesije budućnosti. Takođe, poručujem im da budu složni, uvjek kritički raspoloženi, i da se bore za svoja prava kada misle da su im uskraćena.“