radovi na domu revolucije

Svečanost povodom početka radova na izgradnji Doma digitalne revolucije održaće se u ponedjeljak, 11. septembra sa početkom u 10 časova, na platou Doma revolucije.

“Dom digitalne revolucije će inovativnim pristupom, kreativnim i promišljenim tretmanom postojećeg prostora i valorizacijom njegovih potencijala postati jedan novi multifunkcionalni prostor za razvoj kreativne industrije kako u Nikšiću tako i u Crnoj Gori”, naveli su iz Tehnopolisa.
Dom digitalne revolucije će, kažu, dodatno omogućiti dalji razvoj servisa i usluga IPC Tehnopolis, a u skladu sa strateškom vizijom njegovog razvoja koji će pored servisa podrške omogućiti i razvoj novih, komercijalnih usluga.

“Razvojem postojećih i planiranjem budućih infrastrukturnih segmenata, kao i usluga, IPC Tehnopolis će uticati na povećanje potražnje pojedinaca, timova, mikro i malih kompanija za kancelarijskim i kreativnim prostorima u cilju dostupnosti buduće opreme i servisa. Obezbjeđivanje i opremanje navedenih prostora za potrebe pružanja neophodne podrške i pružanja komercijalnih usluga dodatno će osnažiti kapacitete IPC Tehnopolis za kreiranje i rast inovacionih kompanija iz sfere kreativne industrije koje će dati dodatan impuls razvoju lokalne i nacionalne ekonomije a time pozicionirati Dom digitalne revolucije, IPC Tehnopolis i Nikšić kao centar kreativne industrije u Crnoj Gori”, naveli su iz Tehnopolisa.

Početak radova na izgradnji je omogućen kontinuiranom sinhronizovanom aktivnošću i uspješnom saradnjom opštine Nikšić, IPC Tehnopolis, Uprave za kapitalne projekte i Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.