Vatrogasci Nikšića ovih dana nisu imali većih intervencija

Služba zaštite i spašavanja Nikšić danonoćno je na terenu u suzbijanju požara koji bukte širom opštine. Intervenisalo se u Banjanima, Župi, Bogetićima, Bijelim poljanama, a od juče je aktivan požar u Konjskom koji je danas stavljen pod kontrolu.

Kako nam je kazao vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja, Slavko Tadić, svakodnevno imaju po 15-20 intervencija.
,,Apelujem na sve sugrađane, sportiste, penzionere, moramo da sačuvamo Trebjesu, prigradska naselja… moraju da nam pomognu. Mi svakodnevno obilazimo Trebjesu i u jako je lošem stanju, zapuštena je i mnogo zapaljivog materijala se nalazi tamo. Apelovali smo i na policiju jer Trebjesa je bukvalno tempirana bomba. Takođe, konstantno imamo i problem sa deponijom, ljudima koji su tamo moramo pomoći iako smo svjesni da se taj problem ne može riješiti vodom”, kazao je Tadić.
Tadić je još jednom apelovao na sugrađane da pomognu jer narednih mjesec dana veoma je kritično i istakao odličnu saradnju sa avio-helihopterskom jedinicom.
,,Ti momci pet dana nam pomažu, danonoćno su sa nama i moramo pronaći način da im se zahvalimo”, kazao je Tadić.
Cijeneći naporan rad nikšićkih vatrogasaca, koji, rizikujući svoje živote, pomažu drugima, pojedini privrednici pritekli su u pomoć.
,,Imamo pune ruke posla, pomažu nam pojedini privrednici iz Nikšića tako što nam donose njihove proizvode… Ljudi iz Mljekare ,,Nika” i Pekare ,,Uniprom” svakodnevno pitaju ljude na terenu šta im je potrebno i veoma smo ih zahvalni”, dodaje Tadić.
Pored apela Službe zaštite i spašavanja, iz JKP Nikšić zamolili su sugrađane da vode račina prilikom obilaska groblja i da ne ostavljaju svijeće upaljene, jer će na taj način doći do požara u kojima najviše stradaju zelenilo i nadgrobni spomenici.
Izvor: RTVNK