ucg

 

Međunarodni dan studenata slave studenti širom svijeta u znak sjećanja na događaje u Čehoslovačkoj od prije 83 godine. U periodu nakon prošlogodišnjih Međunarodnog dana studenata, Studentski parlament UCG aktivno i posvećeno radio je na afirmaciji studentskih prava, na iznalaženju rješenja za studentske probleme i obezbijeđivanju neophodnih uslova za kvalitetno studiranje.

Svečanost koja se organizuje ovim povodom održaće se u četvrtak 17. novembra u multimedijalnoj sali Sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore sa početkom u 19 časova.

Ovom prilikom biće predstavljen istorijat i dosadašnji rad krovne studentske organizacije Univerziteta Crne Gore, problemi sa kojima se do sada studentska populacija suočila kao i način prevazilaženja istih.

Takođe, biće najavljeni i predstavljeni budući ambiciozni projekti na kojima će Studentski parlament Univerziteta Crne Gore raditi u narednom periodu.

Svečani prijem predstavlja jedinstvenu priliku da se sa radom i strukturom Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore upoznaju najviši državni zvaničnici, ostatak akademske zajednice, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici medija, kao i omladinske i studentske organizacije.

Prisutnima će se obratiti prorektor za nastavu na Univerzitetu Crne Gore prof. dr Veselin Mićanović, predsjednik Evropske studentske unije ESU Matteo Vespa, potpredsjednik SKONUSA krovnog studentsog tijela studenata Srbije Ognjen Obradović, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Andrej Vukčević.