Međunarodni dan studenata

Obilježava se Medjunarodni dan studenata. Ekipa portala mladiniksica.me tim povodom razgovarala je sa studentima Filozofskog fakulteta i Fakulteta za sport i fizčko vaspitanje u Nikšiću i provjerila u kakvoj se atmosferi provodi ovaj dan, kao i da li su zadovoljni uslovima studiranja.

Mišljenja su podijeljena.
” Od kad je koronavirus samo kolokvijume imamo na fakultetu, predavanja su nam online. Dodje veliki broj studenata i ne poštuju se epidemiološke mjere. Loše su organizovani”, kazala nam je Andjela student treće godine sa Fakulteta za predškolsko obrazovanje.
Sa druge strane, Ivan sa Fakulteta za sport i fizicko vaspitanje iako nije znao da se danas obilježava Medjunarodni dan studenata, zadovoljnjiji:
“Našem fakultetu najveci poklon za Dan studenata je svakako fiskulturna sala koja je u planu da se radi. Zadovoljan sam uslovima studiranja, imamo dosta praktičnog dijela i nikad nije monotono”.
Teodora nam je rekla da ima i prednosti i mana:
“Profesorima sam zadovoljna, ali kao veliku manu bih izdvojila lošu organizaciju”.
Kao i većina i Jelena ima slično mišljenje:
“Nijesam znala da je danas naš dan, o tome niko ne govori. Predavanja u ovoj situaciji skoro pa i nemamo, dok su kolokvijumi svi zakazani u dvije nedelje. Niko nas nije pitao ni možemo li stići sve naučiti odjednom u ovim uslovima”
“Svi profesori maksimalno izlaze u susret, od skraćenih skripti do mogućih pitanja za kolokvijum. Ima i studenata koji su tu samo da bi osjetili kakav je studentski život”, navodi Nikola predstavnik studenata jednog od smjerova Filozofskog fakulteta.