Jedinicama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Danilovgradu, Zeti i Mojkovcu, studenti četvrte godine Arhitektonskog fakulteta UCG, su izložili rješenja za adaptaciju prostorija.

Ova idejna rješenja bila su u sklopu redovnog nastavnog predmeta Arhitektura unutrašnjih prostora 1, pod mentorstvom Veljka Radulovića, Sanje Paunovć Žarić i MSc Nikoline Sekulović.
Cilj zadatka je, kako je saopšteno sa UCG, prilagođavanje prostora funkcionalnim, oblikovnim i ergonomskim karakteristikama odabrane funkcionalne zone radnog prostora, te formiranje rješenja unutrašnje arhitekture za optimalni slučaj, sa ličnim odnosom prema oblikovnim i likovnim vrijednostima, estetskim i funkcionalnim životnim standardima, ili ciljevima, ne zanemarujući jasne zahtjeve za projektovanje zdravstvenih jedinica.
Prezentacija ostvarenih rezultata tromjesečnog rada upriličena je u zgradi Rektorata UCG, a sastanku su prisustvovali, pored studenata i profesora, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Mr Sci. Dr med Vuk Niković sa saradnicima i dekanka Arhitektonskog fakulteta prof.dr Svetlana Perović.
“Aktivnost je sprovedena nakon prethodno potpisanog memorandum o saradnji između Ministarstva zdravlja, Arhitektonskog fakulteta UCG i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore”, poručuju sa UCG.
Izvor: CdM