štrajk

Nekoliko nikšićkih vatrogasaca danas od 10 časova štrajkuje glađu. Oni se nalaze u jedinici vatrogasne službe. Razgovarali smo sa jednim od vatrogasaca koji nam je bliže objasnio situaciju u kojoj se oni nalaze.

Naime, nekoliko njih je prije dva mjeseca potpisalo privremeni ugovor o radu. Ugovor je glasio na tri mjeseca. Međutim, oni su dobili otkaz mjesec dana ranije. Nikakvo konkretno objasnjenje za prestanak radnog odnosa nijesu dobili. Kako kažu, danas su primljeni na hodniku Opštine gdje su obavili razgovor sa menadžmentom gdje im nije razjašnjeno zašto su došli u beznadežnu situaciju dobivši otkaz ranije. Takođe, nijesu dobili nikakav predlog za rješenje problema.
“Svi imamo porodice. Znate i sami koliko je teška situacija u kojoj se nalazi cjelokupno društvo zbog virusa. Nećemo potpisati rješenje o prestanku radnog odnosa sve dok nam se ne dokaže po kom pravnom osnovu je to moguće”, kazao je jedan od vatrogasaca.
Vatrogasci su odlučni da dokažu da je postupak prema njima krajnje nepravedan i neljudski. Poručuju da će istrajati jer je njihova egzistencija dovedena u pitanje.