Stonoteniski savez Crne Gore organizovao je najjače takmičenje u Evropi do 13 godina i kao domaćin dobio je visoku ocjenu.

Alen Ivančić, menadžer takmičenja u okviru Evropske stonoteniske unije, kazao je da je organizacija bila jedna od najboljih u posljednjih, pet, šest godina. A ni masovnost nije izostala. U Podgoricu su došle najjače evropske reprezentacije (21) sa ukupno 84 takmičara (po 42 u obje kategorije).
Našu zemlju predstavljali su Anastasija Vujović, Mia Živanović, Feđa Taljanović i najmlađi član – osmogodišnji Milan Vučetić!
Naši predstavnici na najmasovnijem takmičenju bili su daleko od medalja, ali su pokazali potencijal na čemu su najzadovoljniji u Savezu i selektori Dijana Zonjić i Branko Cubović.
“Nije bilo jednostavno organizovati takmičenje. Mali tim je radio na ovakvom prvenstvu. Iskrenu zahvalnost dugujemo članovima operativnog tima koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ovog takmičenja i to Snežani Ćulafić, Saši Vuletiću i članovima UO Miloradu Markoviću i Ranku Boca. Od Evropske federacije i od kolega iz svih saveza dobili smo pozitivne utiske. Neki od njih su drugi put u Podgorici jer smo prošle godine organizovali Kamp za mlade igrače, takođe pod pokroviteljstvom Evropske stonoteniske federacije. Upravo nam je ova organizacija bila ulaznica da dobijemo veliko prvenstvo. Vjerujem da ćemo nakon ovakve organizacije u narednom periodu dobiti povjerenje i za neka druga takmičenja”, kazala je Sunčica Rogić, generalna sekretarka u Stonoteniskom savezu.
Ljeto obaveza ne završava se u Podgorici. Već od danas naš tim kreće na Balkansko prvenstvo.
“Očekuju nas tri velika takmičenja na reprezentativnom nivou. Prvo je danas na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj, nakon toga mlada reprezentacija učestvovaće na EP za kadete i juniore u Beogradu, a onda već sredinom avgusta imaćemo dva seniorska prvenstva Evrope – pojedinačno gdje ćemo zbog organičenih finansija učestvovati samo sa Filipom Radovićem i Filipom Radulovićem, pod pratnjom selektora Saše Dragaša. Nakon toga i seniorke i seniore očekuje možda jedno od najznačajnijih takmičenja za nas – Balkansko prvenstvo u Sarajevu”, istakla je Rogić.
Kvalitet mladih stonotenisera u Podgorici došao je do izražaja. Dobri domaćini potrudili su se da sve protekne bez najmanje mrlje.
“U Podgoricu su došli najbolji igrači Evrope koje imamo do 13 godina iz 21 zemlje što je sjajan broj i za organizatora. Ovo je apsolutno najbolji turnir u Evropi do 13 godina, a organizatori su se pokazali sjajno i zaslužili su čestitke”, kazao je Ivančić.
U Podgoricu nijesu došli reprezentativci Norveške, evo zbog čega:
“Država je zabranila djeci do 13 godina da idu na međunarodna takmičenja. Svaka država ima svoj stav” istakao je Ivančić.
Izvor: Pobjeda