Saobraćaj se  obavlja po uglavnom suvim kolovozima. Duž klisura i usjeka mogući nailasci na sitnije odrone. Zbog nestabilnih vremenskih uslova vozačima se savjetuje oprezna vožnja i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta M-2 Podgorica-Kolašin i skretanja za Mateševo došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj se odvija uz semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-4 Lipci-Grahovo u mjestu Krivošije donje u periodu od 15.09.2015. godine do 25.12.2015. godine doći će do promjene režima saobraćaja sa tri na dvije kolovozne trake kao i obustave saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 10 minuta u terminu od 10.00-11.00 i do 15.00-16.00 sati zbog radova na kavanju kosine.

U mjestu Slijepač most na putu Mojkovac-Bijelo Polje  saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično uz semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu Šćepan polje – Plužine lokalitet Plužine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara u mjestu Dobrilovina, a postavljena je saobraćajna signalizacija.

Zbog rekonstrukcije mosta u Virpazaru promijenjen je  režim saobraćaja na regionalnom putu R-16 kroz Virpazar, a odobrava se i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije na mag. putu M-2 dionica Petrovac-Virpazar. Pješaci i putnička vozila mogu koristiti postavljeni montažni pontonski most kroz Virpazar, a vozila ukupne mase do 7 t alternativni  lokalni put Boljevici, Limljani, Gluhi do i Novo naselje.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu dionica Ribarevine-Barski most lokalitet Rakonje odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu Podgorica-Ribarevine lokalitet Mojkovac odobrava se promjena saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta na putevima van gradskih sredina.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 8 saobraćajnih  nezgoda u kojima su  3 osobe zadobile  lakše povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.