rhdr

 

“Nije ovo priča ni o ogradi Nebojše Goraševića, ni Aca Mrvoševića”, nego kako kažu mještani Ulice Živka Nikolića, “nekorektnom, sumanutom i diletantskom” odnosu Uprave prema njima.
Na današnjem okupljanju u ovoj Ulici, nezadovoljni mještani su svoj stav prema investitoru Milivoju Božoviću ironično izrazili tablom sa natpisom ulice njegovog imena.

“Moja ograda smeta, a ne smeta kad Milivoje Božović kaže da je njegova čitava ulica”, naveo je mještanin Mrvošević.
Ukoliko Uprava nastavi sa ovakvim planom, dodao je da će mještani organizovati bunt i blokirati prolaz, a blokade uredno prijaviti kod policije.

Na današnjem skupu, nezadovoljni mještani su objasnili kako Uprava postupa po izmjenama DUP-a iz 2018. godine koji nije ni usvojen niti postoji kao validan. Po tom DUP-u određeno je da se uradi eksproprijacija imanja, u sklopu koje se pojedinim mještanima ulazi u kuće, ruše ograde…

Stanar Ulice Živka Nikolića, Nenad Gorašević rekao je da su za njegovu ogradu urbanističko-tehnički uslovi izdati 2013. godine, u septembru, a već u oktobru je izdata dozvola za gradnju te ograde.

“Ograda je napravljena u skladu sa Detaljnim urbanističkim planom Staro Pazarište. Tada je rečeno da se ograda napravi i ona je napravljena u okviru katastarske i na granicama urbanističke parcele. Pozvali su me da se izjasnim o tome da mi uzmu imovinu, za koju su odredili iznos od 5.300 eura, a onda ne znaju koja je to imovina koju će uzeti, na osnovu nepostojećeg akta”, rekao je Gorašević.

Mještaninu Zekoviću, vlasniku parcele u pomenutoj ulici, uzimaju četiri metra unutar kapije, pa kako kaže, nemaju gdje auto da parkira.

Najavljenog rušenja ograde danas nije bilo, jer se nije pojavio izvršilac radova.