SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić večeras sa početkom u 19 časova u holu Nikšićkog pozorišta je organizovala donatorski koktel za prikupljanje sredstava za uspostavljanje Trauma centra za rehabilitaciju i tretman traume nasilja za žene i djecu u Crnoj Gori.

Predstavnica ove organizacije poželjela je dobrodošlicu i zahvalnost svim gostima, kao i donatorima umjetničkih djela koja su večeras na aukciji. Akciju prikupljanja sredstava je do sada podržalo više od 25, kako renomiranih, tako i amaterskih umjetnika i umjetnica.

,,Veliku zahvalnost dugujemo donatorima umjetničkih djela. Više od 25 kako renomiranih, tako i amaterskih umjetnika i umjetnica podržalo je ovu akciju. Svaka slika se prodaje po tzv. socijalnoj cijeni, a licitator koji najviše ponudi za određenu sliku, ona je njegova”, rekla je predstavnica SOS telefona.
Cjelokupan iznos sredstva koja se prikupe na donatorskom koktelu ide na žiro račun otvoren za uspostavljanje Trauma centra u Crnoj Gori.
,,Donatorski koktel je, inače, dio kampanje “Ne čekajte ni minut!” koju SOS telefon Nikšić realizuje od decembra 2021. Cilj je da udruženim snagama prikupimo prvih 25.000 dolara, nakon čega će Fondacija Trag donirati duplo tj 50.000 dolara, do neophodnih 75.000, koliko je potrebno za uspostavljanje prvog Trauma centra”, navode iz SOS telefona.