Ministar prosvjete Predrag Bošković smijenio je članove upravnih odbora u javnim predškolskim ustanovama u Nikšiću i Podgorici, koji su nezakonito primali naknade za članstvo u tim tijelima.

Nakon objave Izvještaja Državne revizorske komisije o reviziji Ministarstava prosvjete za program predškolskog vaspitanja i obrazovanja, utvrđeno je da su troškovi za nabavku prehrambenih proizvoda za ishranu djece znatno manji od uplata roditelja i centara za socijalni rad za istu svrhu 2014. godine.
Ministar prosvjete Predrag Bošković saopštio je da će odgovarati svi koji budu zloupotrijebili novac uplaćen vrtićima, kao i to da svaki roditelj ima pravo na uvid gdje i na koji način se troši novac.
Upravni odbori, koji imaju pet članova, upravljaju vrtićima, a čine ih tri predstavnik Ministarstva prosvjete, kao i po jedan predstavnik zaposlenih i roditelja.
Revizijom su bile obuhvaćene nikšićka predškolska ustanova “Dragan Kovačević”, podgoričke ustanove “Đina Vrbica” i “Ljubica Popović”, cetinjska “Zagorka Ivanović”, zatim “Irena Radović” u Danilovgradu kao i Ministarstvo prosvjete.