Prvakinja crnogorske atletike Slađana Perunović trčaće na 22. internacionalnom Podgoričkom maratonu u nedelju.


Perunović je prvakinja Crne Gore u disciplinama od 800 metara do maratona, prvakinja Balkana u maratonu i polunaratonu, prvakinja Evrope na Ekipnom prvenstvu Evrope u Rejkjaviku i vlasnica je mnogih drugih titula. Sedam puta je proglašena za najbolju atletičarku Crne Gore, a od grada Nikšića je prije dvije godine proglašena za najboljeg sportistu.


Maraton, koji će biti i Prvenstvo Balkana u toj atletskoj disciplini, ove godine se održava 22. put, a kao i prošle maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguži i Tuzi. Start i cilj maratona biće na podgoričkom gradskom trgu. Trčaće se i polumaraton od Danilovgrada do Podgorice.
U okviru manifestacije, prvi put ove godine, biće održane trke zadovoljstva na pet i deset kilometara.
Podgorički maraton nalazi se u kalendaru Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije (IAAF), a staza ima međunarodni sertifikat.Podgorički maraton je i član Udruženja profesionalnih maratona svijeta od 2010. godine, a nalazi se i u njegovom kalendaru.
Ukupan nagradni fond maratona iznosi 16,7 hiljada eura, a pobjednicima najduže atletske discipline u obje konkurencije pripašće po 2.000 eura.
Početak maratona zakazan za 9 sati ujutro.