sokoli

Fudbalska reprezentacija Crne Gore, na debiju novog selektora Miodraga Radulovića, ostvarila je vrijednu pobjedu nad Letonijom u prvom kvalifikacionom meču za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Stevan Jovetić, sa dva bravurozna pogotka, postarao se da crnogorska selekcija uspješno krene u misiju zvanu Katar 2022. godine.
“Hrabri sokoli” su na izuzetno teškom terenu na stadionu Skonta slavili preokretom 2:1, pa je razumljivo da u taboru našeg nacionalnog tima vlada odlična atmosfera pred nastavak kvalifikacionog ciklusa.
“Svi smo jedva čekali da počnu kvalifikacije, da damo sve od sebe. Sanjamo da odemo na Svjetsko prvenstvo”, jasan je Aleksandar Šćekić.
Golman Milan Mijatović u dva navrata imao je dosta sreće u susretu sa Letoncima, ali najbitnije je da će 12. meč u dresu reprezentacije pamtiti po trijumfu.
“Letonci su bili dosta grubi. U prvom poluvremenu se nijesmo najbolje snašli. Primili smo gol, ali uspjeli da se vratimo. U drugom poluvremenu smo ih nadigrali u svim segmentima, bili smireni, iskoristili šansu i osvojili tri važna boda. Dobro smo prihvatili ideje selektora”, kazao je Mijatović.
Slijedi Gibraltar…
“Danas imamo trening oporavka, a potom analize i priprema za utakmicu sa Gibraltarom. Idemo na pobjedu”, rekao je vezista Šćekić.
Norveška je u našoj grupi savladala Gibraltar sa 3:0, dok je Turska šokirala Holandiju sa 4:2.
“Svi su malo iznenađeni Turskom, ali to su ozbiljni igrači. Nijesam iznenađen njihovom pobjedom”, istakao je Šćekić, koji je svojvremeno nastupao za Genčlerbirligi.
“Sokoli” naredni meč, protiv selekcije Gibraltara igraju u subotu od 15 časova u Podgorici.