popularan kod nikšićana

Snowboard je poslednjih godina postao planetarni hit koji okuplja sve više zaljubljenika u zimske sportove u svim djelovima svijeta.

Ova sportska disciplina sadrži i veliki broj varijacija i daje priliku svim ljubiteljima sporta na snijegu da se sa njima upoznaju, nauče osnovna pravila i u njima uživaju. Skijanje je prvenstveno nastalo kao način transporta odnosno kretanja po snijegu, a kroz 20. vijek je preraslo u popularni način rekreacije i sport. Pitali smo naše sugrađane šta oni više vole.
Vladan je svoju djecu od malih nogu privolio skijanju.
“Ja sam svoje klince stavio na skije kad su imali oko pet, šest godina. Ako im se svidi bord vremenom neću se miješati” rekao je on.
Ivan je oduvijek volio skije.
“Ja sam uvijek prije za skije. Lično mislim da pružaju veću slobodu uživanja u svim uslovima. Prednost board-a je jednostavnija i udobnija oprema, ali s druge strane, veoma je neprijatno kad naiđeš na ravan dio staze ili ski lift“, kazao je on.
Darko je veliki obožavatelj borda.
“Bord je zakon. Skije su mi postale starinske nekako. Bord je moderno doba”, našalio se on.
Željko je od samog starta zavolio bord.
“Malo opreme, samo daska, može da se vozi i u dubokom snijegu. Svo moje društvo vozi bord”, kazao je on.
Nina od malih nogu vozi skije, ali ima želju da vozi bord.
“Ja živim za zimovanje. Vikendom obavezno na Vučje bar odem kad ima snijega, ili gdje bilo samo da skijam. Imam u planu da probam i bord. Vidim da cipele nisu toliko čvrste kao za skije, može u njima lakše da se hoda. Privlači me baš probaću sigurno” rekla je ona.
Urošu je bord malo komplikovan, sa skija je posle pada lakše ustati.
Naša država je bogata lijepim planinama, pa ljubitelji sporta na bijelom mogu za malo vremena doći do željene destinacije i rekreirati se na pravi način. Ž.N.