https://mladiberana.me/sladakovic-naredne-sedmice-cemo-zahtijevati-otvaranje-basti-lokala/

Predsjednik Udruženja ugostitelja Podgorice, Momo Sladaković saopštio je da će ugostitelji naredne sedmice tražiti da im se otvore makar bašte pošto je rad unutar lokala nemoguć u ovakvim uslovima pandemije.

On je Pobjedi kazao da je ugostiteljska djelatnost u Crnoj Gori u veoma teškoj situaciji i dodao da se “teško bore sa ovom vlašću“ koja ne odgovora nijednom njihovom zahtjevu.
“Bojim se da zahtjevamo uprazno, jer nam se niko ne obraća. To je razlog da nema borbe sa njima, ne može kusi sa rogatim. Pisanje zahtjeva je gubljenje energije”, kazao je Sladaković dodajući da je njihova djelatnost u veoma teškom stanju, na kiseoniku.
On je naveo da u ovim uslovima, otvaranje unutrašnjosti lokala nema svrhe nikakve.
“Samo da budemo glineni golubovi za inspekciju da nam piše kazne. Nema svrhe nikakve. I Unija poslodavaca je s nama, sve radimo na civilizovani način i radićemo uvijek”, poručio je Sladaković.
Nedavno je zbog teške situacije formirano i novo Udruženje ugostitelja, a inicijativa za osnivanjem posljedica je, prije svega, situacije u kojoj se ugostiteljstvo našlo.
“Imamo potrebu za savremenom organizacijom koja je sposobna da se brzo i efikasno uskladi sa zahtjevima kako poslodavaca, tako i zaposlenih u ugostiteljstvu. Našoj Viber zajednici se već u prva tri dana pridružilo se preko pet hiljada članova”, kazali su Pobjedi iz PR službe ovog udruženja.
Misija Udruženja je, kako su naveli, da aktivno utiču na stvaranje zdravog poslovnog ambijenta.
Novooformljenom Udruženju pored ugostitelja sa višedecenijskim iskustvom, odazvali su se i predstvanici zaposlenih: konobari, kuvari, šankeri, kao i iz svih onih kompanija čije su djelatnosti direktno ugrožene proteklih godinu, kao što su domaći proizvođači, dobavljači i marketinške agencije.
UUCG je, kako su kazali iz PR službe, već preduzelo značajne korake u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandejom covid-19 virusa, čije rezulate očekuju u skorije vrijeme.