dom zdravlja niksic

Čitaoci našeg portala žalili su nam se da su u Domu zdravlja velike gužve. Pošli smo da provjerimo i uvjerili se da u dijelu za ne-covid pacijente gužvi nema, rijetko i da ima pacijenata.

U ne-kovid dijelu zatekli smo dvoje ljudi, koji su zadovoljni jer neće čekati red da se pregledaju.
“Kako sam čuo od drugih očekivao sam da neću ni stići danas da se pregledam, ali evo brzo ide”, kazao nam je Darko, koji je dodao da mu je drago da je prebolovao zimus koronu jer sad bi morao dugo da čeka i da mu je žao sugrađana koji su trenutno bolesni od korone.
Ipak, sa druge strane zgrade, u covid dijelu, slika je skroz drugačija. Čeka se i kod doktora i za testiranje i za terapiju. Čitaoci su nam se požalili i da snimci sa rentgena čekaju, pa umjesto u 14h tek oko 15:30h stigla su nekolika snimka. Na pregled kod pulmologa biće gužve do 21h.
“Danima čekam u redovima. Korona sam pozitivna, svaki dan vadim nalaze, pregled kod doktora, primam terapiju, cijeli dan izgubim. Ne stižem da odmorim, a kažu lezi odmaraj”, požalila nam se jedna pacijentkinja.
Redovi su veliki i za skener i rentgen u šta smo se i sami uvjerili jutros, ali veliki je i broj zaraženih u Nikšiću, pa moramo svi imati više strpljenja.
Svim sugrađanima brz opravak od srca želi ekipa portala!