Slaba posjećenost na buvljaku u Kličevo

Nakon par neradnih dana zbog praznika, buvljak u Kličevu ovog jutra nastavio je sa radom, ali kako kažu sami prodavci sve je to nekako loše i slabo još od prije nekolike godine, a pogotovo sada sa pojavom korone.

U razgovoru sa prodavcima došli smo do zaključka da je ovo krpljenje kraj s krajem, da nema zarade, a ni sreće iako su cijene prilično povoljne, ali da narod nema para ni za to.
Poslodavci nisu pretjerano zadovoljni sa zaradom:
“Nakon praznika i mini odmora ponovo smo tu, ali kao što vidite ni danas nema nešto previše ljudi, treći dan je Vaskrsa, pretpostavljam da ih nije zanimao buvljak danas. Svako pola sata ti neko priđe štandu i to je pitanje da li će kupiti ili samo razgleda. Vrijeme nam ide na ruku, ali naroda nema u šta se možete sami uvjeriti.
Mi svi očekujemo od nedelje do nedelje kako će biti bolje i bolje ali očito da je vrlo mali pomak.
Ni lijep dan ih ne izmami da izađu malo iz kuće da obiđu i vide šta ima, a kamoli kad je oblačno vrijeme i prohladno. Pričali smo da su mart i april loši i da će maj biti bolji, evo maj je stigao pa da vidimo oće li biti kakvih pomaka”, kroz osmjeh nam je kazao jedan od prodavaca.
Popunjenost buvljaka sa robom bila je nešto manje popunjena u odnosu na prethodne dane.
Situacija je nešto malo bolja u odnosu na mart i april ali nije ni ovo sjajno. Ne znam šta bih Vam rekao više, sve vidite iz priloženog”, kratko je rekao drugi poslodavac.
Kako nam je kazalo većina prodavaca, istog su stava da u ovome poslu nema pravila, nekada su im pazari bolji drugim danima nego ponedeljkom, iako ponedeljak važi za pazarni dan.
Cijene su povoljne. Cijena trenerki je od 6.00 eura do 8.00 eura. Čarape se kreću od 0.50 eura do 1.50 eura.
Cijena džempera je od 5.00 do 10.00 eura.
Cijene jastuka su od 4.00 do 6.00 eura, čaršavi 10.00e.
Razne sitne stvari (mirisi za kola, noktarice, špage….) po cijeni od 1.00e
S.T.