Skupština Crne Gore

Odbor za ljudska prava i slobode, u saradnji sa Ministarstvom ljudskih i manjinskih prava i Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine Crne Gore, organizuje drugo zasijedanje Romskog parlamenta.

 

Sjednica Romskog parlamenta koja se organizuje povodom Međunarodnog dana Roma održaće se u ponedjeljak, 8. aprila u 12 sati, u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore.

 

Uvodna izlaganja na sjednici Romskog parlamenta imaće: predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore mr Siniša Bjeković i nacionalni koordinator za praćenje sprovođenja Strategije socijalne inkluzije Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2021-2025. mr Sokolj Beganaj, dok će moderator biti predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Jole Vučurović.

 

Na drugom zasijedanju Romskog parlamenta učestvovaće i: generalni sekretar Skupštine Crne Gore, članovi Odbora za ljudska prava i slobode, predsjednici klubova poslanika Skupštine Cme Gore, članovi diplomatskog kora i predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori.