U organizaciji Centra za dušu i tijelo iz Nikšića, 13. i 14. maja biće organizovana “Škola smijeha za odrasle”, na kojoj će učitelj Olivera Radovanović putem “Smijeh” joge, uz praktično i zabavno učenje prenijeti svoja znanja na zainteresovane kandidate, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Centra.

Kako su istakli organizatori, za samo dva dana kandidati će biti potpuno revitalizovani, a sa prezentacijom cjelokupnog programa osjetiće više smijeha nego što su ikada doživjeli.

“Uronićemo u impresivno iskustvo smijeha, a vi ćete osjetiti prelazak sa niskog nivoa vibracija anksioznosti, stresa, brige, tuge i bola na viši nivo radosti, bujnosti, povezanosti, zadovoljstvo”, poručuju organizatori.

Prema njihovim riječima, svako može da nauči da se smije bez razloga, komedije, humora ili šale.

“Bilo gdje možemo uspostaviti spremnost da eksperimentišemo sa namjernim smijehom i igrom kao sredstvom za transformaciju. Jer ovakav smijeh donosi značajna poboljšanja nivoa energije, emocionalne inteligencije, fleksibilnosti, osjećaj blagostanja, dobrog humora, smanjenje stresa. Prednosti su vrlo različite i sve su naučno dokazane”, objavljeno je na Fejsbuk stranici.

Obuka, kako su naveli, pruža sveobuhvatno iskustvo “Smijeh” joge iz prve ruke.

Prijave za obuku traju do 5. maja, a sve potrebne informacije mogu se naći na stranici Centra.

Učitelj na obuci Olivera Radovanović, svjedok je moći unutrašnjeg potencijala za samoiscjeljenje kroz smijeh. Predsjednica je Udruženja Smijeh Joga Srbije i sertifikovani je učitelj, a apsolutni je lider ove profesije u regionu. Učiteljsku obuku pohađala je lično kod dr Madan Kataria, začetnika “Smijeh” joge.