Košarkaši ekipe Luis Skola krunisani su sinoć kao novi šampioni ”Telemach” rekreativne lige Crne Gore, nakon što su u dramatičnoj majstorici finalne serije detronizovali Geoservis, rezultatom 43:44.

U prvom meču finala Geoservis je pobijedio 69:52 poslije produžetka, da bi Skola u triler revanšu izborio majstoricu rezltatom 61:62.

Drama se zato, u finalnom obračunu koji je imao sjajnu uvertiru sa porukama podrške poznatih navijača dva tima, među kojima su Nikola Vučević, Vuk Kostić, Vlado Kuzmanović, Ronald de Bur i drugi, očekivala i u majstorici. Međutim, sredinom posljednje dionice je djelovalo da će meč imati drugačiji epilog. Skola je gubio 43:32 i bio na ivici ponora, ali je krajnjim naporima uspio da se trgne, anulira prednost branioca trona i mirnoćom Marjana Stojanovića sa linije penala u burnom finišu dođe do titule.

Stojanović je bio najefikasniji igrač novog prvaka sa 15 poena, a pratio je Knežević sa 12.
U redovima Geoservisa, kojem idu iskrene čestitke na prikazanom tokom cijele sezone i velikoj borbi, želji i požrtvovanju u finalu, istakli su se Ivaniš sa 11 i Fatić sa 10 pogodaka.

Izvor: Fos Media