Budva

U hotelu Splendid u Budvi sjutra i u četvrtak biće organizovana Međunarodna konferencija pod nazivom Zdravstveni wellness i spa turizam u fokusu nakon Covid-19 epidemije.

Konferencija, čiji su organizatori Medical SPA Asocijacija Crne Gore, Klaster zdravstvenog turizma i hotel Splendid, trebalo bi da okupi ugledne domaće i strane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, kao i predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji će zajednički pokušati da odgovore na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog wellness i spa turizma u Crnoj Gori i regionu.
Oni bi, kako je objašnjeno, trebalo i da govore o perspektivi tog specifičnog oblika turističke ponude u vrijeme globalne pandemije koronavirusa.
“Konferencija će otvoriti tematiku nove mogućnosti kreiranja proizvoda zdravstvenog turizma kako u pravcu rehabilitacije oboljelih od Covid-19 infekcije, tako i preventivnih programa u kapacitetima wellness i spa ponude”, navodi se u saopštenju.
Modele i rezultate za postsezonu predstaviće i stručnjaci iz regiona.
Učesnici konferencije pokušaće da odgovore na pitanje kako će izgledati industrija zdravstvenog wellness i spa turizma u post Covid-19 periodu.
Na konferenciji će, pored stranih stručnjaka, učestvovati i predstavnici Instituta Simo Milošević, Specijalne bolnice “Vaso Ćuković” iz Risna, Instituta za standardizaciju, Privredne i Stomatološke komore, kao i jednog broja privatnih zdravstvenih ustanova.
Na konferenciji će biti prezentovan Nacrt programa rzvoja zdravstvenog turizma koji za potrebe Vlade realizuje kompanija Fidelity consulting.
Izvor: MINA