Poznat je spisak od 18 igrača na koje selektor Zoran Roganović računa za duele protiv Kosova, Švedske i Rumunije.

„Lavice“ su nas u proteklih mjesec obradovale plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju i Svjetsko prvenstvo u Španiji, sada je vrijeme za „lavove“ i izazov koji ih očekuje u mečevima odluke za plasman na Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

 

Tri dana pred okupljanje, poznat je i spisak od 18 igrača na koje selektor Zoran Roganović računa za duele protiv Kosova, Švedske i Rumunije.

 

U odnosu na posljednji meč u kvalifikacijama protiv Švedske u Lundu prošlog mjeseca, u tim se vraćaju bekovi Vladan Lipovina i Stefan Čavor, dok će ovu akciju zbog povrede propustili krilo Miloš Vujović, kao i bek Stevan Vujović, zbog mjera protiv korona virusa koje su na snazi u Kataru, gdje nastupa za Al Rajan.

 

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, a već u utorak putuje za Prištinu, gdje dan kasnije igra protiv Kosova, vjerovatno i odlučujući meč za osvajanje drugog mjesta u kvalifikacionoj grupi 8, koje vodi na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Aktuelni vicešampion svijeta – Švedska stiže u Podgoricu 30. aprila, dok je u posljednjem meču kvalifikacija, 2. maja protivnik selekcija Rumunije.

 

Švedska ima maksimalan učinak i šest bodova iz tri meča, Rumunija i Kosovo osvojili su po tri (četiri meča), dok je naša reprezentacija na dva osvojena boda iz tri duela.