Mladi Nikšića

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore sjutra će izabrati novog rektora, a jedini kandidat za tu funkciju je Danilo Nikolić, prenosi CDM.

Program i kandidaturu Danila Nikolića prethodno je podržao Senat Univerziteta Crne Gore i uputio Upravnom odboru na odlučivanje.

Prema našim saznanjima za izbor Nikolića bila su 27 glasa, a dva uzdržana.

Podsjetimo, Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je 17.oktobra konkurs za izbor rektora Univerziteta Crne Gore.

Na konkurs, koji je bio otvoren do 18.septembra jedini se prijavio Nikolić.

Komisija za sprovođenje izbora rektora, u sastavu Gordana Paović-Jeknić, Miran Begić, Vladan Joković, Milanko Damjanović i Vasilije Ivanović, je dostavila taj izvještaj Senatu.

Senat je, na sjednici održanoj 24. novembra, podržao izbor Danila Nikolića za rektora te obrazovne ustanove. Time su se stekli uslovi za izjašnjavanje Upravnog odbora o njegovoj kandidaturi .

Sjutrašnjoj sjednici Upravnog odbora prisustvovaće, po pozivu, dekani i direktori organizacionih jednica.

Danilo Nikolić redovni je profesor Univerziteta Crne Gore. U dva mandata biran je za dekana Pomorskog fakulteta u Kotoru, dugogodišnji je član Senata Univerziteta Crne Gore i član Savjeta za visoko obrazovanje.

Nikolić je postavljen za vršioca dužnosti rektora na inicijativu predsjednika UO UCG, Duška Bjelica a nakon što je 3. oktobra smijenjena rektorka Radmila Vojvodić.