Sin nikšićkog kontraverznog biznismena Ranka Radulovića, Željko, uputio je pisma predsjedniku Filipu Vujanoviću i premijeru Milu Đukanoviću u kojima je izrazio tugu i žaljenje zbog hapšenja oca, napominjući da je njegova porodica “uvijek držala do države i svih njenih organa i službi”, prenose crnogorski mediji.

On u pismu navodi da mu je otac  u svakoj prilici predočavao koliko je truda, hrabrosti i volje uloženo u stvaranje Crne Gore i da to nikad ne zaboravi.

„Pa zar je onda moguće da se naša kuća i ja kao maloljetno dijete izložimo takvoj agresivnosti, kao da se radi o državnim neprijateljima. Taj osjećaj mi je svakako mnogo gori od straha koji sam pretrpio tom prilikom“, napisao je Željko Radulović.

Osim Đukanoviću i Vujanoviću, on se obratio direktoru policije, ministru unutrašnjih poslova, kao i specijalnom tužiocu.

„Ovo moje pismo obraćanja predstavlja odraz mog doživljavanja postupaka koji su preduzeti i sprovedeni u našoj porodičnoj kući u Nikšiću 11. septembra od strane pripadnika policije. Tog dana, u 05:30, u ranim jutarnjim satima, probudili su me dodiri uz uzvike „Ustaj, policija”. Kada sam otvorio oči pored mene je stajao čovjek, koji mi je držao cijev puške u neposrednoj blizini glave. U polumračnoj prostoriji nijesam mogao razaznati da li se radi zaista o policiji ili nekom drugom. Kada sam ustao odveli su me do dnevne sobe, naredili da sjednem na dvosjed, a ispred mene je i dalje, sa puškom u ruci, stajao policajac, ne dozvoljavajući mi da ustanem i da se krećem. U tom momentu u kuću je ušlo oko 10-ak njegovih kolega koji su se rastrčali po kući. Tada su mi kazali da se radi o pretresu, a meni nije bilo dozvoljeno da prisustvujem pretresu prostorija u kući u kojima je vršen pretres, niti je bilo ko bio tu osim njih“, navodi Radulović u pismu.

Za vrijeme pretresa, kako navodi, naoružani policajac i još neke njegove kolege su ga ispitivale o tome gdje je njegov otac, gdje su čuvari, kao i gdje se nalaze pare.

Prema njegovim riječima, iako je mlad, zna da svi moraju raditi svoj posao, ali se pita koja je to granica koju neko može da pređe i tim i takvim postupcima potpuno obeshrabri sve one koji očekuju pravdu.

Osim Ranka Radulovića, uhapšeni su i njegovi sugrađani Ratko Martinović (35), zbog sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, i Slaviša Tanović (36), zbog sumnje da je izvršio iznudu u pokušaju.

Policija je pretresla i stan porodice Radulović, kao i lokal „Tani” u blizini kojeg je u junu ove godine bačena eksplozivna naprava.

Za bombaški napad na “Tani” prije nekoliko dana uhapšen je naš sugrađanin Ranko Vuletić (53).

Z.N.