Dvije Nikšićanke, Radmila Petrović i Đurđina Jauković, nalaze se na spisku selektora ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Dragana Adžića za prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje je na programu u decembru 2016. godine u Švedskoj.

Adžić se  pred veoma važne utakmice oslonio na provjerene snage, uz nekoliko mlađih igračice koje su stasavale pod dirigentskom palicom Maje Savić, a koje će od  naredne sezone nastupati za Budućnost.

Zbog povrede nema naše mlade sugrađanke Đurđine Malović, koja je takođe okusila igranje velikih utakmica u crvenom dresu.

Na spisku nema standardnih igračica – golmanke Sonje Barjaktarović i desnog krila Jovanke Radičević koje su povrijeđene.

Pored pomenutih na Adžićevom spisku se nalaze: golmani: Alma Hasanić (Larvik/NOR), Marina Rajčić (Mec/FRA) i Ljubica Nenezić (Budućnost), lijeva krila: Majda Mehmedović (Budućnost), Biljana Pavićević (Budućnost), Itana Grbić (Vardar/MKD) i Ivona Pavićević (Budućnost), desno krilo Dijana Ujkić (Budućnost), pivoti: Suzana Lazović , Ema Ramusović i Itana Čavlović (Budućnost), bekovi: Milena Raičević (Budućnost), Marija Jovanović (Isi Pariz/FRA), Jelena Despotović (Debrecin/HUN), Anđela Bulatović (Erd/HUN), Katarina Bulatović (Budućnost) i Andrea Klikovac (Vardar/MKD).

Crna Gora će na startu kvalifikacija, 7. oktobra u Baru, igrati sa Makedonijom (19.30), dok će se četiri dana kasnije u Ljubljani sastati sa Slovenijom.

Reprezentacija će se okupiti 5. oktobra, a prvi trening odradiće istog dana u 17 sati u dvorani Morača.

Z.N.