IMPRESUM

Portal mladiniksica.me nastao je kao jedna od aktivnosti iz oblasti informisanja u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade Nikšića za 2013. godinu. LPAMNK nastao je u okviru projekta “Učešćem do promjena” koji je realizovala NVO Mladiinfo Montenegro.

Svrha portala mladiniksica.me je informisanje mladih iz Nikšića o svim aktuelnostima iz grada pod Trebjesom koji se tiču ili uključuju ovu ciljnu grupu. Specifični ciljevi su:

– promocija kulture i kulturnih dešavanja

– promocija mladih nikšićkih talenata

– podizanje nivoa kvaliteta provodjenja slobodnog vremena mladih

– promocija aktivnosti nevladinog sektora, lokalne uprave i lokalnih institucija

– promocija raznih prilika za mlade…

Glavni urednik portala je Milica Žugić.

NVO Mladiinfo Montenegro (m!M) je omladinska organizacija koja se bavi informisanjem mladih o mogućnostima formalnog i neformalnog obrazovanja u zemlji i inostranstvu, kao i o drugim oblastima koje mlade interesuju. Osnovana je 30.03.2011. godine, kao nacionalna organizacija sa sjedištem u Podgorici. PIB organizacije je 02825465.

Organizacija se bavi edukacijom mladih putem radionica, seminara, treninga, razmjena, kampova, panel diskusija i drugo. m!M se bavi i omladinskom politikom i to kroz izradu lokalnih i nacionalnih strategija, akcionih planova i drugih dokumenata koji tretiraju mlade. Promovišemo aktivizam mladih, mobilnost i volontiranje, a bavimo se i povećanjem zapošljivosti mladih

Vizija: Mladi kao ključni akteri razvoja zajednice.

Misija: Poboljšanje položaja mladih u Crnoj Gori i doprinos njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.

Glavni cilj udruženja je poboljšanje položaja mladih kroz informisanje, edukaciju, povećanje zapošljivosti i podsticanje volonterizma i aktivizma, kao i podizanje svijesti društva o pitanjima i problemima koji se tiču mladih.

Možete nas kontaktirati putem mejla:

kontakt@mladiinfo.me

redakcija@mladiniksica.me