Milutin Simović

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović, danas je upriličio susret sa Nikšićanima koji su ostavili dubok i pozitivan trag u privrednom, društvenom i kulturnom životu našeg grada.

Uvažavajući njihov doprinos razvoju Nikšića, predsjednik Simović je naglasio da su ovakvi susreti neophodni, u vremenu kada tražimo odgovore na aktuelne izazove u ekonomskom, socijalnom i društvenom ambijentu. Nikšić je uvijek bio uzdanica razvoja Crne Gore i najbolja odbrana crnogorskih, građanskih i antifašističkih tekovina, istakao je predsjednik, naglašavajući da naš grad mora probuditi tradicionalni, prepoznatljivi duh i snažno, zajedno i solidarno odgovoriti svim izazovima.
U traganju za tim odgovorima, predsjednik je istakao da želi čuti glas onih koji, zbog velikog iskustva i privrženosti Nikšiću, mogu dati adekvatne smjernice.
Učesnici sastanka zahvalili su predsjedniku na ukazanoj prilici, da se i u ovim poznijim godinama, zajedno sa mlađim generacijama, stave u funkciju daljeg razvoja i očuvanja tradicionalnog, kulturnog, duhovnog i privrednog identiteta našeg grada. Na sastanku se čulo više kvalitetnih i konstruktivnih predloga, a naglašena je i spremnost svih, da svoje znanje, kompetencije i iskustvo stave u funkcijurazvoja grada.
Simović je istakao da je ovo početak otvorenog dijaloga, koji će zasigurno dati odgovore i rješenja za dobro našeg grada.