Do kraja godine završava se rekonstrukcija Osnovne škole Ivan Vušović u Miločanima

Predsjednik opštine Nikšić Milutin Simović obišao je danas radove na rekonstrukciji i adaptaciji područne ustanove JU OŠ Ivan Vušović u Miločanima, saopšteno je iz Simovićevog kabineta. Na terenu je utvrđeno da je uspješno završena prva faza radova, počela je druga, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do kraja decembra.

Osnovci će, kako je najavljeno, drugo polugodište moći da pohađaju u ovoj ustanovi.
Prva faza radova, čija je ugovorena vrijednost 47.000 eura, podrazumijevala je zamjenu krovnog pokrivača i kontrukcije, zamjenu dijela fasadnih otvora i unutrašnjih vrata, sanaciju podova u učionicama, moleraj zidova i plafona kao i zamjenu svjetiljki.
“Druga faza podrazumijeva sanaciju fasade i adaptaciju mokrih čvorova, a ugovorena vrijednost je oko 24.000 eura”, naveli su u Opštini. Simović, na čiju inicijativu su i otpočeli radovi na rekonstrukciji ove ustanove, je izrazio zadovoljstvo zbog do sada izvedenih radova, kao i uvjerenje da će realizacija ovog projekta do kraja biti izvršena u predviđenom roku.
Na ovaj način omogućavamo djeci kvalitetnije uslove za školovanje, a zaposlenima neophodne uslovi za rad. Opština Nikšić će ovoj ustanovi pokloniti kompjuter, kako bi djeca mogla sticati prva informatička znanja”, kazao je Simović.
Direktorica škole Tatjana Đurović zahvalila je predsjedniku na pokrenutoj inicijativi za rekonstrukciju škole, kao i odobrenim sredstvima od Vlade u iznosu od 75.000 eura.