Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović svečano je otvorio novu biotehnološku laboratoriju u IPC Tehnopolis. Simović je odgovarao na pitanja novinara.

Na pitanje kako gleda na ocjene političkih protivnika da on, premijer, ministri i članovi NKT-a, za vrijeme i poslije pandemije korona vodili i vode predizbornu kampanju.

”To je kampanja koja je trajala više mjeseci, danonoćno zalaganje brojnih uključenih institucija, subjekata u cijelom tom odgovornom poslu i da smo tu aktivnost, uz zadovoljstvo gradjana i pozitivne ocjene gradjana, preko 90 odsto. Obraćamo pažnju i iskazujemo odnos zahvalnosti i poštovanja, ali i osjećaj dodatne obaveze, da sa tom kamanjom, odnosno odgovornošću, i u narednim danima i mjesecima nastavimo sa brigom i odgovornošću za zdravlje svih građana, suočavajući se i dalje sa značajnom neizvjesnošću, u odnosu na nastavak pandemije”, kazao je Simović.

Ministar je kazao da su za državu su bitne ove veoma važne ocjene koje ovih dana dobija Crna Gora od mnogih evropskih država.

“Slovenija i Bugarska su otvorile  granice za građane Crne Gore i to je  potvrda našeg uspjeha, koji smo postigli zahvaljujući razumjevanju i partnerstvu sa građanima Crne Gore. Da smo se vodili tim pojedinačnim  politikanskim ocjenama, onda naša energija ne bi bila usmjerena, na dostizanje ovakvih rezultata. Pokazali smo spremnost, mogućnost, znanje da se nosimo sa neobično snažnom krizom, koja je pogodila cijeli svijet”, rekao je Simović.

Ključna odrednica trećeg paketa mjera biće ekonomski rast i razvoj.

”Ono što je veoma bitno je da treći Vladin ekonomski paket mjera podrške počiva i bude uokviren u pametnoj specijalizaciji, da sve bude utemeljeno na inovativnosti, znanju. Nešto će se realizovati u kraćem, srednjem, a nešto u četvorogodišnjem roku. Trebalo bi za petnaest dana da se paket predstavi javnosti”, istakao je Simović.

On je rekao da je posebno ponosan što je u ove četiri godine, na području Nikšića asfaltirano 63 kilometra puteva u seoskom područja, 212 km nove vodovodne mreže, 530 domćinstava koji su dobili uredno vodosnadbijevanje.