Sjutra, 29. juna, će biti raspisan konkurs za oko 800 stipendija za deficitarne kvalifikacije za učenike srednjih stručnih škola, od čega 250 za đake prvih razreda, i za to će biti izdvojeno pola miliona eura, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

30 stipendija obezbijedila je Privredna komora. Kako je naglasio Šehović, konkurs je raspisan u okviru kampanje „Stručno je ključno“, a stipendije imaju za cilj da fokus stave i na đake koji se opredijele za zanimanja deficitarna na tržištu. U konkursu koji se raspisuje sjutra naći će se detalji, kako bi se svi zainteresovani temeljno informisali, a sama predaja dokumentacije biće organizovana od 6. do 8. jula.

Dodjeljuje se 250 stipendija za prvi razred, 258 za drugi razred i 280 stipendija za treći. Stipendije za prvi razred se dodjeljuju za čak 16 smjerova u 29 škola iz 17 opština, između ostalog za smjer: Kuvar 30 stipendija, Pekar 10 stipendija, Kozmetičar 10 stipendija, Operater obrade drveta 10 stipendija, Ratar povrtar 10 stipendija, Prozvođač prehrambenih proizvoda 5 stipendija i dr.

Izvor: Ministarstvo prosvjete