Izborna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 održana je juče u hotelu „Ramada“ u Podgorici.

Povjerenje Skupštine za obavljanje funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore dobio je Dejan Savićević. Izbornoj Skupštini FSCG prisustvovalo je 27 delegata, a pored Savićevića u izbornoj trci učestvovao je i Jovan Kaluđerović, koji nije prisustvovao sjednici. Savićević je na glasanju dobio jednoglasnu podršku svih prisutnih delegata.
Shodno odredbama Stauta FSCG izabran je Izvršni odbor koji broji 13 članova i to su Vladan Vučelić, Vojislav Došljak, Nenad Maslovar, Dejan Ognjanović, Ervin Tošić, Veselin Mijač, Nermin Bećirović, Tomislav Čelebić, Mitar Novaković, Mojaš Radonjić, Paljo Drešaj i Adem Nurković. Odluka o izboru članova Izvršnog odbora donijeta je jednoglasno.
Delegati su usvojili i Zapisnik sa prethodne skupštine, Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2020. godinu i Izvještaj o aktivnostima FSCG između dvije Izborne Skupštine. Skupština je usvojila predlog za izbor revizora i izabrala revizorsku kuću „Eurorev“ za revizora FSCG u naredne dvije godine.
Pored delegata i predstavnika medija, skupštini FSCG su prisustvovao je direktor UEFA Odjeljenja za nacionalne saveze Zoran Laković i Alesandro Gramalja, Menadžer za razvoj nacionalnih saveza i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.
Izvor: Repprezentacija.me