U južnim predjelima saobraćaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima. Vidljivost je dobra. 

U sjevernim  predjelima zbog  mrazeva izražena je poledica. Pažljivija vožnja se savjetuje na putevima preko planinskih prevoja, preko mostova, na prilazima tunelima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke moguća je pojava sitnih odrona. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15. novembra do 31. marta zimska oprema je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom – bez obzira na vremenske uslove. Na svim ostalim putevima upotreba zimske opreme je obavezna samo ukoliko to uslovljavaju zimski uslovi: snijeg, led ili poledica.

Na dionicama gdje se izvode radovi  obavezno je  poštovanje postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje-Budva na lokalitetima Obzovica, Braići doći ce do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u vremenu od 10.00 do 12.00 časova,a na lokalitetu Markovići prekid saobraćaja je u terminu od 10.20 do 12.20 sati.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica-Cetinje na dionici Kamenica-Meterizi-Jankovića krš-Ulići  od 26.01.2016. do 29.01.2016. godine doći će do prekida saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 12.00 sati zbog rekonstrukcije puta. Mimo ovih termina saobraćaj se obavlja naizmjenično jednom trakom i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Budva-Petrovac i rekonstrukcije raskrsnice Budva-Cetinje-Bečići promijenjen je režim saobrćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljanje semaforske signalizacije.

Na magistralnom putu M-2 dionica Herceg Novi-Kamenari izvode se radovi na sanaciji klizišta lokalitet Baošići,odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.Saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom.

Zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, na magistralnom putu M-18 Nikšić-Danilovgrad došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Radovi će se izvoditi do 22.02.2016. godine.

Apelujemo na vozače da vožnju i brzinu prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na putevima van gradskih  sredina saobraćaj je  umjerenog intenziteta.