Na većini puteva u zemlji saobraća se bez vanrednih ograničenja uz umjerenu frekvenciju vozila. Zbog temperaturnih razlika na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestaliji su sitniji odroni, a u višim planinskim predjelima savjetuje se oprez zbog poledice. Iz Auto-moto saveza savjetuju vozače da pažljivo voze zbog smanjene vidljivosti i da istu prilagode vremenskim uslovima i prilikama na putu.
Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta, saopšteno je iz Auto-moto saveza.
Do zvršetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M2,3 dionica Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići, odobrava se totala obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 sati.
Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta moračica auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od 08:00 do 10:00 i od 12:00 do 14:00 sati.
Na regionalnom putu R-1 dionca Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i obustave saobraćaja za sve vrste vozila svim danima izuzev nedjeljom u terminima od osam do deset i od 14 do 16 časova.
Na magistralnom putu M 2-3 dionica Podgorica-Cetinje lokalitet tunel Mekavac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Saobraćaj je umjerenog intenziteta.