mladink

Državljani Rusije mogu, od dana ukidanja privremenih mjera kojima se zabranjuje ulazak stranaca u Crnu Goru i međunarodni saobraćaj, do 31. oktobra ove godine, ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u našoj zemlji do 90 dana u periodu od 180 dana, sa važećom putnom ispravom, bez vize.

To je predviđenom predlogom odluke Vlade koja će biti razmatrana na sjednici.

Državljani Kazahstana i Jermenije mogu, od dana ukidanja privremenih mjera, boraviti i prelaziti preko naše teritorije do 30 dana bez vize, sa važećom putnom ispravom.
Nacionalni koordinacioni tim Crne Gore je ranije saopštio da će otvaranje granica biti jedno od posljednjih popuštanja ograničenja uvedenih zbog pandemije.
– NKT upozorava crnogorske građane da ne kreću ka Crnoj Gori putničkim vozilima bez prethodne koordinacije sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima i podseća da sva lica koja uđu u Crnu Goru, bez obzira na način i mesto ulaska i ostale okolnosti, moraju provesti 14 dana u karantinu – saopšteno je prošle sedmice.
U Crnu Goru tako mogu ući državljani i stranci sa stalnim boravkom, uz posredovanje diplomatsko-konzularnih predstavništava.
NKT je 23. aprila dozvolio otvaranje marina Bar, Budva, Kotor, Luka Kumbor – Portonovi i Tivat (gatovi Jedan i Dva), ali je obavezna samoizolacija od 28 dana članova posade koju plaća ili vlasnik plovila ili koncesionar.
Crna Gora je za strane državljane granice zatvorila 15. marta u cilju sprječavanja širenja novog koronavirusa.
Naša zemlja je od juče, kako je saopštio Institut za javno zdravlje, nakon 68 dana trenutno bez oboljelih od COVID-19. Crna Gora je tako postala evropska zemlja koja je posljednja registrovala slučaj koronavirusa 17. marta, i prva država u Evropi u kojoj nema aktivno oboljelih pacijenata.
loading…