Rukometaši Crne Gore igrali su neriješeno sa Slovačkom u gostima 27:27, u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, prenosi RTCG.

Naši igrači su imali trijumf u džepu nakon pogotka Borozana pet sekundi prije kraja, ali su dozvolili domaćinu da izbori sedmerac koji je u gol pretvorio Urban.

Do rezultata 8:8 igralo se gol za gol, da bi od tog trenutka pa sve do posljednjih pet minuta domaćin kontrolisao dešavanja na parketu.
Na poluvremenu je Slovačka imala plus četiri (15:11), da bi na startu nastavka Crna Gora u dva navrata prišla na minus dva (16:14, 17:15). Slovačka je, međutim, odbila taj nalet i u posljednjih pet minuta ušla sa tri gola prednosti 26:23.
Vujović je smanjio na 26:24, potom je Ševaljević realizovao sedmerac za minus jedan, a domaćin je ostao sa dva igrača manje.
Lako smo se odbranili, a onda je Borozan sa dva sjajna gola donio preokret.

Međutim, nijesmo uspjeli za pet sekudni da se odbranimo – Slovaci su odigrali brzi centar, a Lasica je na crti napravio težak faul i zaradio crveni karton. Urban je matirao Mijatovića sa sedam metara i donio bod Slovačkoj.
Najefikasniji u našem timu bili su Borozan sa 11 golova, Ševaljević je postigao šest, Lasica tri, Lipovina i Perišić po dva, dok su po jedan gol postigli Čavor, Vujović i Grbović.
Mijatović je imao sedam odbrana.
Kod Slovačke, najefikasniji je bio Tomaš Urban sa devet golova.