Olimpijski bazen Sportskog centra „Nikšić“ građen je od 1972. do 2000. godine. Zbog tehničkih nedostataka i nemogućnosti zagrijavanja radio je veoma kratko, do oktobra 2001. godine. U zemlji čiji su mladi sportisti izronili olimpijsko srebro, nema vode koja bi im omogućila plivanje za zlatom. Rekonstrukcija bazena podrazumijeva i njihov napredak, a mladi naraštaj grada pod Trebjesom kaže:

“Smatram da je to veoma dobra ideja i drago mi je što ide ka tome da se uspješno realizuje. Mada, trebali su prije toga riješiti neke druge stvari i uložiti pare u nešto što je trenutno potrebnije. A što su dali toliki novac? Pa dobro… Barem su negdje uložili, bolje išta nego ništa”, riječi su sugrađanke Ivane (22), koja je student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

“Mislim da je to sjajna ideja, a što se tiče uloženog novca, svota je prevelika s obzirom na veliki dug naše opštine, ali ja kao građanin ne žalim za uloženim novcem jer će mladi ljudi konačno dobiti bazen”, kazao je Mitar (27), bivši student Filozofskog fakulteta, koji se tokom ljetnje sezone rekreativno bavi plivanjem.

2-copy

“Nakon Nikšićkog pozorišta, ovo će biti sjajna investicija gdje će mladi moći da provode svoje slobodno vrijeme, što će ih u mnogome skloniti sa ulice, okrenuti sportu i pravim životnim vrijednostima”, izjavila je za naš portal Tamara, profesorica engleskog jezika u OŠ “Mileva Lajović-Lalatović”.

“Kao bivši član vaterpolo kluba “Nikšić” mislim da je to sjajna ideja. Krajnje je vrijeme da nam Opština obezbijedi uslove za trening i da sportovi kao što su vaterpolo i plivanje ponovo zažive u našem gradu. Nadam se da će ispuniti obećanje”, izjavio je za naš portal Milutin (26) bivši reprezentativac kadetske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

“Iskreno, ne vjerujem nijednoj osobi ni organizaciji koja će da uradi nešto ođe. Bazen je super stvar, ali mi nije jasno zašto su ga zatvorili? Mislim da su mogli samo od naplaćivanja karata da održavaju bazen. Da će ga otvoriti možda, al’ da će potrajati teško”, riječi su sugrađanina koji se baš i nije složio sa idejom lokalne samouprave.

Na donatorskoj večeri koja je održana 2. aprila u Hotelu “Trebjesa”, za rekonstrukciju bazena prikupljeno je 1.056.500 eura. Većina anketiranih građana pružila je punu podršku rekonstrukciji ovog bazena, smatrajući da će to doprinijeti i razvoju samog grada, dok se vrlo mali broj građana protivio cijelom procesu smatrajući da je novac trebao biti uložen u nešto “potrebnije”.