Predstavnici rukometnih saveza bivše SFR Jugoslavije postigli su danas dogovor o formiranju regionalne lige u uzrastu pionira i kadeta, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na sastanku u Podgorici dogovoreno je da regionalno takmičenje igraju nacionalni timovi.

Saopšteno je da se svih šest saveza saglasilo da je formiranje lige jedan od najboljih načina za unapređenje rukometa na prostoru bivše države.

“Kroz tu ligu igrači i igračice, ali i mlade sudije, imale bi što više kvalitetnih utakmica i priliku da napreduju”, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Konstatovano je da se formira komisija sastavljena od po jednog predstavnika svih saveza, koja bi usaglasila kalendare takmičenja mlađih selekcija nacionalnih saveza do sljedećeg sastanka, tokom decembra u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali i crnogorski selektor Ljubomir Obradović i direktor muške reprezentacije Petar Kapisoda, a crnogorski savez predstavljali su predsjednik Predrag Bošković i generalni sekretar Emir Bešlija.

Ispred srpskog saveza su bili Borislav Perović i Božidar Đurković, ispred hrvatskog Ratko Balenović, ispred makedonskog Dragan Načevski, ispred BiH Enid Tahirović i Smajo Karačić, te ispred slovenačkog Uroš Mohorič.

Z.N.