Pokret za promjene i Demokratski front Nikšić sa žaljenjem konstatuju da je lokalna uprava tog grada odlukom da vodu poskupi 40 odsto još jednom, kako navode, pokazala štetočinski karakter.
Odbornik Demokratskog fronta i Pokreta za promjene Vladan Raičević kaže da je razlika između nepotrebno i neprihvatljivo velikog poskupljenja i vlasti kontinuiteta u tome što su im zajednički imenitelji procenti.
„I kao da im je malo deset ili dvadeset procenata, režimlije nastale na političkoj korupciji i kriminalu, ovim činom uputili su još jedan šamar građanima Nikšića. Pokret za promjene i Demokratski front Nikšić smatraju da ovakav pristup pokazuje zapravo pravo lice neznavenih haračlija. Umjesto da se pohvale novim investicijama, novim halama, novim radnim mjestima, kao novogodišnji poklon lažna i korumpirana vlast poklonila je građanima nove namete i nove problem”, navodi Raičević.
Smatra da je njihov rad najbolje vidljiv u infrastrukturi a pogotovo kada je u pitanju kolektor, azil za pse i druge “investicije”, koje sve više liče na Dom Revolucije.
„Dovoljno je prisjetiti se famoznog nameta na “izlazak” na ulicu kao i drugim štetočinskim odlukama i zaključiti o kakvim se radi političkim ehinokokusima. Pokret za promjene i Demokratski front Nikšić duboko svjesni da ove neznalice nijesu ključ rješenja, već problema vjeruje da će građani znati da sakcionišu politički brlog oličen u DPS-u, SDP-u, SD, LP-u, kao i da će nadležne sudske instance, kad tad provizitati rad nikšićkih procenata kako bivših tako sadašnjih”, zaključuje Raičević.