Veselin Grbović

U radnoj posjeti Nikšiću danas boravio direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić. Sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem i saradnicima obišao je radove na Domu za stare, zapadnoj tribini gradskog stadiona, kao i rekonstruisanu Ulicu Krsta Kostića. Ocijenjeno je da, uprkos dešavanjima izazvanim koronavirusom, dinamika radova na projektima u Nikšiću nije poremećena.

Uprava javnih radova realizuje više kapitalnih projekata na teritoriji Opštine Nikšić vrijednosti oko 11 i po miliona eura. Jedna od većih investicija je izgradnja Doma za stare. Radovi teku planiranom dinamikom, na gradilištu je svakodnevno, uprkos dešavanjima sa koronavirusom, oko 80 radnika, a moderan i udoban smještaj u ovom prostoru početkom naredne godine dobiće oko 200 starih lica.

Aktivno se radi i na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona. Vrijednost investicije je oko 4,6 miliona eura od čega je million i po donacija Fudbalskog saveza.

Kroz pomoć lokalnoj upravi za realizaciju određenih infrastukturnih projekata Uprava javnih radova svake godine izdvaja sredstva u iznosu od oko 500 hiljada eura. U našoj opštini radilo se i na rekonstrukciji saobraćajnica – završena je Ulica Krsta Kostića, vrijednost radova bila je oko 210 hiljada eura, a izvođač nikšićka firma Mehanizacija i programat.

U partnerstvu sa Upravom javnih radova rekonstruiše se i lokalni put u Župi nakon čega će uslijediti uređenje puteva u Kličevu, Straševini, Dragovoj Luci. Za 15-ak dana počeće i rekonstrukcija Dvorca kralja Nikole, a zahvaljujući partnerstvu Uprave i Opštine nedavno je završena i adaptacija zgrade JU Zahumlje.

Izvor: RTVNK