Ivan Vujović, predstavnika radnika Željezare, za naš portal prokomentarisao je odluku EPCG vezanu za Željezaru.

,,Kao sto ste upoznati juce je potpisan ugovor izmedju EPCG i Tosjali Holdinga, ustvari isti je ovjeren kod notara. Kao sto je predvidjeno tim ugovorom prva rata se uplacuje u ponedeljak, a druga je predviđena do 15 februara, a mozda i ranije. 8 dana nakon uplate druge rate EPCG moze da raspolaze sa imovinom i tada moze da se pocne sa zapošljavanjem radnika’’ .

On je dalje naveo da su sinoć radnici saopštili predstavnicima EPCG da je njihov stav da svih 229 radnika koji su protestovali treba da budu zaposleni u novoosnovanoj firmi.

‘’ Njihov stav je bio da mora biti fazno zapošljavanje, ali mi smo tražili garancije, a jedina je garancija da se ljudima daju rešenja za posao. Nadam se da cemo narednih dana imati razgovore i da ćemo se dogovoriti, tako da obje strane budu zadovoljne. Ono što je sigurno je da niko nije obučeniji i spremniji da radi u Željezari od nas bivših radnika, koji smo bili zaposleni do 1 septembra’’ , zaključio je Vujović.

Mi ćemo nastaviti da pratimo razvoj dešavanja na ovom polju, a vi budite uz naš portal, te očekujte brze i precizne informacije.