“Umjesto da smo danas na svojim radnim mjestima, mi smo prinuđeni da protestom tražimo zakonom predviđene obaveze našeg poslodavca, a tiču se ličnog dohodka zaposlenih.
Naime, radnicima nije isplaćena zarada, a i upitan je dalji nastavak proizvodnje.
Jedni smo od rijetkih u Crnoj Gori koji ne da samo nijesu osjetili benefite programa “Evropa sad”, već smo u strahu da ni naše buduće zarade neće biti isplaćene blagovremeno. Ovim smo, kako mi, tako i naše porodice, dovedeni u veoma zabrinjavajuću situaciju.
Uprkos slanju dopisa prema izvršnom direktoru i odboru direktora, nijesmo naišli na pozitivan odgovor sa njihove strane. U saznanju smo da vlasnici hoće da povuku mašine za Poljsku, te im ovim putem poručujemo da im radnici to neće dozvoliti dok se dugovanja prema nama izmire. Dopis smo poslali i glavnom koncesionaru Veselinu Pejoviću, vlasniku firme Uniprom Metali, kod koga je naša firma angažovana kao proizvođač, tu smo u iščekivanju odgovora. U dopisu smo ga upoznali i sa problemima radnika.
Takođe da naglasimo da je račun firme blokiran od strane poreske uprave zbog dugovanja za poreze i doprinose. Nije nam jasno ko im je dozvolio da duguju za poreze i doprinose godinu i po”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTNK