Demokratski front ponovio je zahtjev za pad aktuelne Vlade, kao neophodan preduslov za formiranje prelazne, sastavljene od postojećih parlamentarnih subjekata, sa ograničenim mandatom. Protest je završen bez incidenata.

Pristalice Demokratskog fronta, koje su se večeras okupile na podgoričkom Trgu Republike formirale su živi lanac i simbolično opkolili više državnih institucija.

Okupljeni su se sa trga podijelili u dvije kolone, a lanac su sastavili ispred zgrade Skupštine.

“Ponovo upućujemo zahtjev za pad aktuelne vlade, kao neophodan preduslov za formiranje prelazne, sastavljene od postojećih parlamentarnih subjekata, sa ograničenim mandatom”, rekao je funkcioner Fronta Milan Knežević.

On je kazao da zahtijevaju potpunu implementaciju izbornih zakona i ravnopravan tretman na Javnom servisu.

Knežević je naveo da su za dijalog, ali samo oko jedne teme-formiranja prelazne vlade koja će organizovati prve fer i poštene izbore.

“Noćas je bilo slobodnog naroda dovoljno da smo mogli opkoliti institucije Pekinga a ne Podgorice”, kazao je on.

Poslanik Milutin Đukanović obavijestio je građane da je skup završen i zamolio ih da se mirno raziđu i ne nasijedaju na provokacije.

On je pozvao građane da dođu na novi protest koji će biti održan u Nikšiću 28. novembra.

Novinarku Javnog servisa Ivanu Šebek, grupa demonstranata onemogućila je, nepristojnim skandiranjem i uvredama, da završi uključenje sa platoa ispred parlamenta.

Šebek je nakon toga napustila skup i u studiju Televizije Crne Gore ispričala da je funkcioner DF-a Slaven Radunović pokušao “na svoj način da “smiri” učesnike protesta”, ali da je bilo kasno jer je uključenje okončano.

Ona je saopštila i da to što je Radunović govorio nije bilo prikladno.