Filmska fondacija Živko Nikolić organizuje manifestaciju povodom dana rođenja Živka Nikolića, jednog od najznačajnijih i najinteresantnijih umjetnika Crne Gore.

Živkova ostvarenja na polju kinematografskog univerzuma, kao što su Ljepota poroka, Čudo neviđeno, U ime naroda, Beštije, Iskušavanje đavola, Đekna i druga, postala su nezaobilazan dio crnogorske tradicije i kulture, obezbjedivši mu mjesto u privilegovanom društvu evropskih besmrtnih duhova.

Pored okupljanja poštovalaca djela i ličnosti Živka Nikolića, cilj manifestacije je da se, kroz prihode od pozorišnih ulaznica i donacije, prikupe sredstva za izgradnju Memorijalnog centra u njegovom rodnom mjestu, Ozrinićima.

Poštu izuzetnom čovjeku i briljantnom umu odaće 20. novembra. Na dnevnoj zabavi u restoranu “Cicmil”, od 10:00-19:00h, biće prikazann Đekna maraton.

Na glavnoj svečanosti biće otkrivena manje poznata strana njegove ličnosti uz prisjećanje na antologijske scene iz njegovih filmova. Glavna proslava je zakazana za 20. 11. u 20h u Nikšićkom pozorištu.

Istog dana biće organizovano i donatorsko veče u hotelu “Trebjesa”, od 22:00-02:00h, da bi poštovaoci njegovog djela dali svoj doprinos za očuvanje imena i djela ovog genija, a slavlje će se nastaviti i u Montenegro pub-u, od 02:00-04:00h.

Karte za svečani program “Noć rađanja genija” možete kupiti na blagajni Nikšićkog pozorišta, kao i u baru Propaganda. Za rezervaciju karata i mjesta u hotelu Trebjesa, kao i za sve dodatne informacije, pozovite: 06742986.