Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 39,61 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22,6 EUR, dok je najveća potrošnja u decembru očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 51,5 EUR”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da će račun vrijedan preko 150 EUR dobiti 1,76 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 EUR do 150 EUR očitana kod četiri odsto potrošača.

“Decembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 47 odsto domaćunstava u Crnoj Gori, odnosno 163,08 hiljada kupaca”, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u decembru, kako je saopšteno, potrošila 119,82 miliona kilovatsati (kWh) električne energije, što je 24 odsto više u odnosu na novembarsku potrošnju, odnosno tri odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom decembra 2014. godine.

“Sva domaćinstva koja su do 31. decembra izmirila svoja dugovanja postalisu članovi Zlatnog tima i po automatizmu su stekli pravo na učešće u nagradnoj igri Neka vas vozi dobra energija gdje je glavna nagrada automobil Ford Mondeo”, podsjetili su iz EPCG.

Javno izvlačenje dobitnika biće organizovano u utorak u studiju Televizije Crne Gore (TVCG), a emitovano u okviru jutarnjeg programa TVCG 20. januara.