Milan Dugo KrivokapićVeče boema u znaku Duga Krivokapića

Posljednji nikšićki boem, vrhunski pjesnik, aforističar i nadasve sjajan čovjek, nevjerovatnog duha, Milan Dugo Krivokapić, umro je 30. decembra 2008. godine i time označio kraj čitave jedne epohe Nikšića koju su obilježile izuzetne ličnosti za cijelo crnogorsko kulturno biće. U srijedu, 18. avgusta u 20h, na platou ispred Gradske kuće u Nikšiću, biće upriličena promocija reprint izdanja njegove knjige poezije „Nikako te nema” u izdanju i organizaciji JU „Zahumlje” i JU Narodna biblioteka „Njegoš”, Nikšić.

Dugo Krivokapić objavio je tri knjige poezije i dvije knjige aforizama. Dobitnik je prve nagrade na jugoslovenskom festivalu humora i satire u Kraljevu, prvi je pobjednik festivala aforizma u Danilovgradu, laureat je novinarske nagrade „Branko Drašković“ i najvećeg gradskog priznanja – nagrada oslobođenja Nikšića „18. septembar“. Jedan od njegovih čuvenih aforizama koji se i danas prepričava, posebno među starijom generacijom je: “Ne možeš danas izaći iz kafane a da ti neko ne stane na ruku”.
Reprint njegove zbirke poezije “Nikako te nema” svakako je jedan od najlepših događaja nikšićkog kulturnog ljeta i budi nadu da će i “neki novi klinci” čitati Dugove pjesme. U programu će učestvovati rukovodilac izdavačke djelatnosti u JU Narodna biblioteka „Njegoš” Nikšić, Mihailo Perošević, kao i članovi Književnog kluba „Poenta poetika” – JU „Zahumlje” Nikšić: Sonja Milatović, Rada Draganić, Miloš Jocović, Teodora Ilić, Sandra Đukanović. Za muzičku pratnju biće zadužen Matija Bulajić, učenik ŠOSMO „Dara Čokorilo” Nikšić, a moderator programa je Kristina Radović.
Poetsko veče će biti organizovano uz strogo poštovanje važećih epidemioloških mjera.
Nikako te nema, Dugo Krivokapic