Biznis dnevnik je projekat koji je iznjedrila saradnja sa tri mlade žene u biznisu; Marija Nenezić, direktorka IK Zlatna Gora), Ivana Nikčević – direktorka računovodstvene agencije Kalkulacija i Margita Bećirović Vulanović – urednica portala Lozen.me. Ono što se nalazi između korica zaista je blago: poreski rječnik, poslovni rječnik, uputi za osnivanje DOO, napomena o razlikama između DOO i preduzetnika.

Takođe se nalazi i odjeljak posvećen plati, i najvažnije od svega, kroz dvanaest mjeseci dati su Zlatnogorski principi, savjeti za štednju, praćenje ciljeva, analiza tržišta (pitanja koja će ljudima pomoći da proniknu u svoju ideju). Svaki mjesec prate savjeti za postavljanje i postizanje ciljeva ali i upravljanje novcem (osnove računovodstva). Posebne tabele gdje se bilježe prihodi, rashodi i varijabilni troškovi. Poseban dio čine pažljivo dizajnirane stranice koje će pratiti dnevne obaveze. Prostor za upisivanje datuma, tačnog sata, podjsetnici za sastanke, podsjetnici na stvari koje treba obaviti i ono što je svakome potrebno prostor za ličnu motivaciju, koja je ponekad preduzetnicima i više nego potrebna. Ovo uistinu nije obična knjiga, i nije obični dnevnik. Dizajnirana je tako da odgovara svim rukama, boja je plava – umirujuća, a papir je bijele boje. I najvažnije, poesban dio knjige čini prostor za pisanje koji je i više nego pažljivo dizajniran i prilagođen potrebama planiranja na dnevnom nivou.
Saznajte više o idejama i nagradama za donatore na www.berzaideja.me i posjetite prezentaciju ideja 10.08.2021 u 18h na platou ispred Robne kuće „Nikšićanke“, kada će biti promocija Biznis dnevnika.
Dnevnik koji je potreban svim preduzetnicima i onima koji kreću u preduzetničku avanturu!
Svi su dobrodošli 10. avgusta da podrže mlade preduzetnike iz Nikšića, gdje će se predstaviti sa svojim biznis idejama.