Karate reprezentacija Crne Gore u borbama ima kvalitetan sastav i sa pravom očekuje medalje i na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Finskoj, kazao je selektor mlađih seniora Slobodan Vlahović.
Šampionat je na programu od 18. do 23. avgusta u finskom Tampereu.
Vlahović je kazao da su na pripremama takmičari pokazali dobru formu i kvalitet, koji obećava uspješan nastup i osvajanje medalja na šampionatu.
“Moram naglasiti da imamo izuzetno kvalitetan sastav za šampionat u Tampereu i sa punim pravom možemo očekivati nastavak kontinuiteta osvajanja medalja sa evropskih prvenstava”, kazao je Vlahodić agenciji MINA.
On je najavio i pripremni period za seniorski šampionat svijeta.
“Poslije sjajnog rezultata u Poreču imamo pozive od vekikih karate sila, kao što su Španija i Ukrajina da zajedno sprovedemo trenažni ciklus do prvenstva Evrope. Svakako nas očekuje veliki posao u narednom periodu, a siguran sam da će i mlađe kategorije i seniorska reprezentacija ponovo uspjeti da obraduje ljubitelje karatea u Crnoj Gori”, rekao je Vlahović.
Selektor mlađih seniorki u borbama, Žarko Raković kazao je da je na treninzima radio sa Milicom Jeknić, Sarom Raković i Milenom Jovanović.
“Milena Jovanovuić od koje se najviše očekuje u mojoj selekciji ima pehove i konstantno vuče neke sitne povrede i prehlade. Nadam se da su ti dani za nama i da će bronzana kadetskog prvenstva svijeta i juniorska viceprvakinja Evrope biti spremna za šampionat u Finskoj. Milica i Sara su još mlade i to će biti jedno veliko iskustvo za njih”, rekao je Raković.
Selektor kadetkinja i juniorki, Radoslav Vukićević
kazao je da je zadovoljan prikazanom formom takmičarki.
“Vidi se da su u svojim klubovima ozbiljno trenirale. Na prvenstvu Evrope očekujem jednu od medalja, pogotovo u kadetakoj konkurenciji”, kazao je Vukićević.
Izvor: Mina