Treća Godišnja skupština i svečanost povodom proslave treće godine postojanja klastera ICT Cortex održana je u ponedeljak 15. aprila, a prisustvovala je i profesorica informatike Gimnazije “Stojan Cerović”, Jovana Nenezić.

 

Gostima se obratio predsjednik države Jakov Milatović, predsjednik skupštine klastera Branimir Bukilić, sekretarka Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Marijeta Barjaktarović-Lanzardi, sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja dr Goran Jovetić, kao i izvršni direktor Tarik Zaimović koji je sumirao dosadašnji rad klastera i podijelio planove za godine koje slijede.

 

U cilju zajedničkog doprinosa stvaranja novih vrijednosti u oblastima tehnologije, internacionalizacije, razvoja talenata i inovacija Cortex akademija, predstavlja program edukacije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koji kombinuje online nastavu i praktični rad sa mentorima iz kompanija članica klastera.

 

Gimnazija “Stojan Cerović” veoma ima uspješnu saradnju sa Cortex akademijom, pa učenicima objezbjeđuju kurseve koje Cortex akademija nudi.